Reacties

REACTIE SURINAME

We zijn sinds kort weer thuis en willen U bedanken voor het organiseren van onze geweldige vakantie. Wij stellen de service en aandacht van uw lokale vertegenwoordiger evenzeer op prijs. Onze hoogtepunten: Awarradam, daarna de tour begeleid door de voortreffelijke en even hartelijke gids Cedric, dan de Joden Savanne.  Ook Frederiksdorp is ons goed bevallen.  Dieptepunten zijn er niet geweest. De lokale bevolking waar wij als toerist en wandelaar mee in aanraking zijn gekomen was over het algemeen hoffelijk, hartelijk en gezellig. In detail: Eco Resort, die wat begroeting aangaat relatief lager scoort, is een net Hotel met een toch wat karig ontbijt en wederom relatief de minst geïnteresseerde bediening. De organisatie wat betreft het achterlaten van bagage werkt perfect. Als we het Hotel een cijfer moeten geven denken wij aan een zeven. Dan de reis naar Awarradam, het verblijf en het programma aldaar. We hebben intens genoten en hopen dit bezoek te herhalen, wellicht een volle week op dat eilandje met de vriendelijke bewoners, de rust en het eenvoudige leven aldaar. Naar en van het vliegveld werden wij vervoerd door taxichauffeur Ruudje die de moeite nam ook als gids op te treden, dingen te vertellen en laten zien. Bovendien was hij erg gezellig en voorkomend. Vervolgens de fietstocht naar Frederiksdorp. Leuk, we hebben ons via Nieuw Amsterdam af laten zetten aan de overkant van de Commewijne monding in de Suriname rivier. We zijn aardig ontvangen door de Hagemeijers en werd ons een voortreffelijke lunch voorgezet. De broodmaaltijd ‘s avonds was zeer sober voor het geld (slap brood, een vast lege jampot, pindakaas, hagelslag en een beetje jonge kaas) het ontbijt was naar tevredenheid. Ook werden wij verwend met een lekke band wat er bij kan horen. De volgende dag, samen met twee andere gasten zijn wij door de zoon naar Alliance en Bakki gevoerd, zijn in beide plaatsen met de fiets op toer geweest. Daarna afgezet in Leonsberg. Een boeiende dag mogen wij wel zeggen. De dag daarop werden wij opgehaald door supergids en -gastheer genaamd Cedric. Om ons via allerlei bezienswaardigheden naar Nieuw Nickerie te brengen. Onderweg smulden we van de lokale lekkernijen die hij bij zich had. Het Hotel vonden wij prima, inclusief de hartelijke ontvangst. De terugreis naar Eco resort was in dezelfde stijl als heen, inclusief een bezoek aan een grote rijstpellerij. De volgende morgen werden we opgehaald door Winston van Overbridge resort. We verbleven daar twee nachten, hetgeen een uitstekende afsluiting van onze twee weken was. De middelste dag gebruikten wij voor het voor ons belangrijke bezoek aan de Joden Savanne en verder uit te blazen van een toch vol programma met heel heel veel indrukken. Wat even wennen was is dat we ‘s avonds om half zes al aan tafel moesten voor het avondeten wegens sluiten van de keuken en er geen bardienst was na het eten. Huisje prima, de staf was leuk, de Joden Savanne kan op een vervolgbezoek van ons rekenen.

Wij hopen terug te keren en zullen wij zeker met uw bureau contact opnemen. Ook willen we jullie complimenteren voor de geslaagde open dag. We hebben veel informatie ontvangen en er was ook genoeg vertier voor de kinderen met een clown, een springkussen en een suikerspinkraan. Nogmaals hartelijk bedankt en vriendelijke groeten,

Ingrid & John Slot

 

REACTIE MEXICO

We hebben een geweldige vakantie gehad. We zijn vanaf Cancun langs de Caribische zee naar het zuiden gegaan. Prachtige stranden en veel leuke overnachtingsmogelijkheden. Vlak voor de grens met Belize zijn we naar het westen gereden en om naar Palenque (Maya) te gaan. Dat was eigenlijk iets te ver rijden. Je gaat dwars door de jungle en ziet verder niet veel, er zijn ook geen leuke plaatsjes op deze route. Palenque was wel de moeite waard! Vanaf Palenque zijn we weer naar het noorden gegaan, maar dan langs de golf van Mexico. Deze kust is minder mooi, maar er zijn leuke plaatsen en heel interessante oude Maya steden. Via Celestun (Flamigo’s) zijn we daarna naar Merida gegaan. Dit is de hoofdstad van Yucatan en echt een aanrader. Tenslotte hebben we nog een paar dagen uitgeluierd op Holbox. Dat was perfect. Onze accommodatie daar was ideaal. Voor een volgende toerist naar Yucatan die denkt aan rondrijzen zou ik adviseren een iets betere auto te nemen. Wij hadden een Hyundai Atos (overigens wel airco gelukkig). Dat is niet echt lekker. Verder moesten we even wennen aan Mexico en de Mexicanen, maar uiteindelijk bleken de mensen erg leuk en vriendelijk. Yucatan is een aanrader.

Hartelijk dank voor jullie advies, misschien tot een volgende keer. Erg attent die nazorg!

 

REACTIE KENIA

Aan het team van stolktravel, Hier Nathalie en Tim van België. In de maand juli zijn we naar Kenia geweest met jullie als begeleiding. Wij hebben een fantastische vakantie achter de rug, één om nooit te vergeten! Wij willen jullie danken hiervoor. We werden overal geweldig goed ontvangen en alles zat prachtig in elkaar. Onze reis was zeker en vast het geld waard. Als we ooit nog een grote reis willen maken denken we zeker terug aan jullie!!!!

Nogmaals bedankt!!!

 

REACTIE COSTA RICA

Graag willen wij vertellen hoe we het hebben gehad op onze rondreis door Costa Rica. Costa Rica is precies zoals we verwacht hadden, een groot natuurpark. Voor ons steekt er de Mwawamba lodge boven uit. Zowel het eten, drinken als ook de excursies. Deze accomodatie bleef voor ons tijdens onze reis bovenaan staan. Achteraf waren we blij dat we Rincon de la Viega erbij geboekt hebben, want dit hadden we niet willen missen Een minpuntje is het eten, drinken en slapen (matrassen) bij Rincon de la Viega. Dit was maar karig.( Vooral dag 2) Wat hier weer alles goed maakte was de omgeving. Wij kunnen zeggen dat we onrzettend hebben genoten van Costa Rica, en dat we ons geen moment onveilig hebben gevoeld tijdens onze trip. Alles was perfect geregeld.

Bedankt en misschien tot volgend jaar.